Pikalaina vai kulutusluotto?

Nykyään saat heti lainaa netistä todella helposti, ja lainaa tarjoavia palveluita on toista sataa. Useimmin otettu lainasumma on pikavippi 200€, mutta esimerkiksi myös 100€ pikavippi on varsin suosittu vaihtoehto. Kulutusluotot palvelevat suuremmassa rahantarpeessa olevia henkilöitä, ja nykyään on mahdollista saada myös kulutusluotto heti.

Pikalainapalvelut tarjoavat lainaa ilman vakuuksia, mutta niin tekevät myös monet kulutusluottopalvelutkin. Valinta kulutusluottojen ja pikalainojen välillä kannattaa tietysti tehdä oman lainatarpeen mukaan. Jos sinulla on jo valmiiksi useita lainoja maksamatta, ja tuntuu ettet selviä niistä, ei sinun kannata ainakaan ottaa uutta pientä pikalainaa niiden lisäksi.

Tällaisessa tilanteessa suurempi kulutusluotto voisi olla järkevä ratkaisu. Suurella kulutusluotolla voisit todennäköisesti kuitata muut velkasi pois, ja näin sinulle jäisi enää yksi laina, jota voisit rauhassa maksella pois pienissä kuukausierissä. Vippi kannattaa ottaa pienten arkisten kulujen, kuten ruokaostosten hoitamiseen. Toki pikalainojakin saa jopa 1000 euroon saakka, mutta laina-ajat ovat pääasiallisesti maksimissaan puoli vuotta.