Pikavippi ja kulutusluotto auttavat monenlaisissa tilanteissa

Pikavippi tai kulutusluotto ovat tänä päivänä niin helposti saatavia lainatuotteita, että voit käyttää niitä avuksesi lähes minkälaisessa rahantarpeessa tahansa – olipa menot sitten yllättäviä tai jo valmiiksi suunniteltuja. Yllättävä rahapula on aina ikävä tilanne, varsinkin jos siihen ei ole osannut varautua lainkaan. Etenkin pienituloiset voivat joutua yllättävien rahanmenojen takia varsin ikävään tilanteeseen.

Nykyään yllättävien rahamenojenkaan tullessa ei tarvitse masentua, sillä pikalaina auttaa tällaisissa tilanteissa erinomaisesti. Pikalainaa on tarjolla aina muutamista kymmenistä euroista jopa tuhansiin euroihin, joten pikavippi soveltuu lähes tarpeeseen kuin tarpeeseen. Jos lainatarve alkaa olla jo huomattavan suuri, on suurempi kulutusluotto loistava ratkaisu.

Kulutusluotto käytetään usein suunniteltuihin menoihin, kuten esimerkiksi ulkomaan matkan tai uuden auton hankinnan rahoittamiseen. Toki myös käyttöluotto on mahdollista saada nopeastikin, joten sitä voi käyttää yllättävien menojen hoitamiseen siinä missä myös pikalainaa. Kulutusluotot saa selkeästi pikavippejä pidemmillä takaisinmaksuajoilla, joten niitä voi suurista lainasummista huolimatta maksaa takaisin tarvittaessa hyvin pienissä maksuerissä.

Toki pikalainoillekin saa lainasummiin nähden pitkästi maksuaikaa, jopa puoli vuotta. Puolen vuoden maksuajalla otettuna esimerkiksi 1000 euron laina ei tule maksamaan kuukausittain kovinkaan paljoa, vain noin 200 euroa. Näin pienituloisetkin voivat huoletta ottaa lainaa 1000 euroa, ilman että kuukausittaisesta tilipussista joutuisi lohkaisemaan liian suuren siivun lainan lyhennyksiin.

Pikalainapalvelut tarjoavat asiakkailleen nykyään monia erilaisia mahdollisuuksia. Voit hakea joko helposti lainaa netistä, tai tien päällä ollessasi myös tekstiviestillä. Monet pikalainapalvelut toimivat myös ulkomailla, joten voit helposti ulkomaan matkallakin ollessasi kartuttaa lomakassaasi yhden tekstiviestin avulla.

Markkinoilla on myös erikoisempia pikalainapalveluita, kuten esimerkiksi Pitsavippi. Pitsavipin tilatessasi saat siis pitsan kotiovellesi toimitettuna ja lisäksi vielä rahaa tilillesi. Ei ollenkaan hullumpi vaihtoehto nälkäiselle vippaajalle. Toinen outolintu vippimarkkinoilla on VeronpalautusNYT, joka tarjoaa asiakkailleen veronpalautuksia ennakkoon. Lainojen vakuutena käytetään siis loppuvuonna saatavia veronpalautuksia.

Joskus oli myös suunnitteilla vippipalvelu, jonka avulla vippiä voisi hakea kaupasta käsin. Näin siis jos ostosreissulla loppuisi rahat kesken, olisi mahdollista hakea pienlaina nostamaan tilin saldon taas plussan puolella. Tällaista palvelua ei kuitenkaan vielä ainakaan toistaiseksi ole ilmaantunut, ja saa nähdä, tullaanko tällaista vaihtoehtoa näkemäänkään. Pikavippiala on muutenkin viime aikoina ollut vetisen terällä kansanedustaja Sampsa katajan ajaman vippikiellon takia, enkä usko, että olisi ainakaan hyvä juttu, jos pikavippejä alettaisiin myöntää jo kaupoistakin.

Vaikka varsin yleinen ajatus pikavipeistä on, että ne ovat törkeän kalliita, ei se ole totta. Itse asiassa markkinoilla on tarjolla jopa ilmaista lainaa, joten hintatason ei kyllä pitäisi enää olla ainakaan liian kallis. Tiedä sitten, jos jonkun mielestä kuitenkin ilmainen tuote on kallis, minun mielestäni se ei ole. On todella uhrautuvaista vippipalveluilta antaa ilmaisia pikavippejä, sillä riski luottotappioihin on erittäin suuri.